Realizarea pieselor de mobilier presupune nu doar foarte multa munca sau respectarea unor procese bine stabilite, ci si contributia din partea creatorilor cu un strop de imaginatie. Astfel, in spatele unui asemenea produs se afla o baza artistica a unei anumite persoane.

La prima vedere, orice scaun este format dintr-un ansamblu de piese precum: un spatar, o zona dedicata sezutului si patru picioare, insa in realitate creativitatea privind modelele acestei piese de mobilier nu cunoaste limite atunci cand vine vorba de ideile inedite ale design-urilor. Jucandu-se cu materialele, avand la dispozitie posibilitatea de a alege intre lemn, sticla, plastic, hartie, piele sau aluminiu, acesti artisti au reusit sa schimbe in totalitate conceptul de scaun. Astfel, de-a lungul timpului, s-au remarcat cinci modele ale acestui produs care au adus o prestanta diferita ideii de confort printr-un design inovativ:

1. In 1958 a fost produs modelul de scaun denumit Egg Chair. Desi, initial, scopul acestuia a fost sa se potriveasca perfect cu decorul interior al hotelului Radisson Blu Royal din Germania, in zilele noastre produsul inca reuseste sa faca senzatie. Inca din denumirea sa, sesizam ca scaunul a respectat pe cat posibil formele curbate ale unui ou, care in combinatie cu partea inferioara mai rotunda ofera un maximum de confort. Fiind un model voluminos, acesta se potriveste in totalitate in cadrul unui spatiu pe cat se poate de modern, dar care dispune de o inaltime mare.

2. Apropiat de modelul prezentat anterior, este scaunul numit Swan Chair. Acesta a fost creat tot in anul 1958, simultan cu cel Egg Chair, urmand sa completeze decorul aceluiasi hotel. Desi s-a bucurat de un grad inalt de popularitate atunci, aprecierile acestui model continua si in prezent. Design-ul dupa care a fost conceput face posibila relaxarea la cele mai inalte standarde, fiind o piesa de mobilier premium ce prin denumire sugereaza rafinamentul (swan insemnand lebada, pasare gratioasa si impunatoare). Desi se potriveste pe deplin cu un ambient vintage, Swan Chair-ul se incadreaza minunat si in cadrul cafenelelor sau in spatiile in care oamenii cauta confort. Un model asemenator de scaun este cel de relaxare, scaunul REL 406, prezent pe site-ul nostru.

3. In anul 1950, sotii Charles si Ray Eames au creat un produs autentic care le poarta numele si in prezent. Astfel, scaunul DSW Eames este realizat cu inspiratie din trei tipuri distincte de materiale, si anume: fibra de sticla, otel si lemn. Persoanele care isi doresc sa aduca un plus de inovatie in propria casa prin elemente de design interior cat mai deosebite pot sa aleaga acest model atat pentru living, cat si pentru bucatarie. Scaunul DSW Eames reprezinta un amestec spectaculos intre stilul sport, elegant si practic, astfel incat se potriveste perfect in orice ambient.

4. Este binecunoscut faptul ca policarbonatul reprezinta de fapt un plastic extrem de rezistent, insa nimeni nu se gandea inainte de anul 2002 la crearea unui scaun din acest material. Totusi, in acel an, a fost realizat un model pe cat se poate de unic al acestei piese de mobilier, si anume scaunul Louis Ghost. Bucurandu-se de aprecierea persoanelor pasionate de design-uri inovative, acest model a fost copiat frecvent, insa in prezent cel original se numara in randul editiilor speciale cautate de colectionari.

5. Desi in 1960 modelul de scaun creat de design-ul Verner Panton a intampinat o serie de refuzuri din partea producatorilor de mobila, a reusit sa faca senzatie. Scaunul S a reprezentat o alegerea grea pentru creator, intrucat alegerea unui material si a unei formule care sa permita realizarea piesei de mobilier dintr-o singura bucata, fara sa ii compromita deloc forma, prezenta dificultate. In prezent, acesta este extrem de apreciat de toti cei care isi doresc un model de scaun care sa schimbe complet o incapere si sa o scoata din anonimat.

Asadar, dupa cum se poate remarca din cele cinci modele de scaune prezentate mai sus, realizarea unei astfel de piese de mobilier presupune o imaginatie bogata. Totusi, combinarea pasiunii cu munca si cu cele mai inalte standarde de productie reuseste sa aduca la viata asemenea piese deosebite de mobilier.