Cinci lucruri esentiale care fac dintr-un scaun, unul ergonomic

     In timp ce termenul „ergonomic” este utilizat pe scara larga in industria scaunelor de birou, acest termen poate insemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Un scaun de birou ergonomic este unul care a fost atent proiectat pentru a permite utilizatorului sa lucreze in mod productiv, eficient si in conditii de siguranta, in timp ce reduce la minim orice senzatie de oboseala sau disconfort.

     Exista 5 caracteristici esentiale necesare pe care trebuie sa el contina un scaun ergonomic de birou:

   1.Reglarea adancimii sezutului: Acest lucru este important, deoarece oamenii au diferite inaltimi si marimi, iar aceasta ajustare este esentiala pentru un confort optim al picioarelor. Setarea scaunului ce permite modificarea adancimii sezutului pentru a se potrivi cu lungimea picioarelor unei persoane este esentiala. Adancimea sezutului este configurata corect atunci cand o persoana isi poate plasa pumnul inclestat intre marginea scaunului si partea din spate a genunchiului

   2.Inaltimea reglabila a spatarului: Aceasta caracteristica este proiectata pentru a permite partii inferioare a spatelui sa fie sprijinite in mod corect, spatarul reglandu-se pe inaltime astfel incat sa asigure partii de jos a spatelui dvs un suport bun. Scaunele ce au suportul lombar exagerat nu sunt chiar utile, desi un scaun cu spatarul usor curbat este suficient in a va oferi ceea ce aveti nevoie pentru a va tine spatele sanatos.

   3.Brate cu ajustare pe intaltime: Inaltimea adecvata pentru manerele scaunului de birou este atunci cand antebratele sunt la acelasi nivel cu biroul tau, astfel incat sa fie configurate la aceeasi inaltime cu mouse-ul si tastatura iar utilizatorul sa nu fie nevoit sa se intinda dupa acestea.

   4.Reglarea scaunului pe inaltime: Aceasta caracteristica este proiectata pentru a se potrivi cu inaltimea si greutatatea corpului utilizatorului si desi este o caracteristica esentiala aceasta lipseste din constructia multor scaune de birou. Capaciatatea de a configura inaltimea scaunului pentru a se potrivi cu inaltimea picioarelor utilizatorilor este una importanta.

   5.Reglarea gradului de inclinare: Aceasta caracteristica permite fiecarui utilizator sa isi seteze gradul corect de inclinare. Scaunele de birou mai ieftine vin cu o tensiune deja setata pentru gradul de inclinare, acest lucru facand ca balansul sa fie efectuat de intreg ansamblu sezut-spatar si nu independent unul fata de celalalt, acesta fiind caracteristica scaunelor putin mai scumpe.

Comments (0)

No comments at this moment