Dotarea bucatariilor cu scaune potrivite

Dotarea bucatariilor cu scaune potrivite

Fiecare incapere a casei de locuit are nevoie de o dotare complexa, de la piese de mobilier, la cele de decor si, nu in cele din urma, are nevoie de scaune. Sunt elementele cele mai importante pana la urma, pentru ca iti permit sa te asezi si sa te bucuri de timpul petrecut intr-un anume spatiu.

De la utilitate pana la partea practica, haideti sa vedem ce tipuri de scaune sunt potrivite pentru bucatarii.

Scaune moderne de bucatarie

O bucatarie moderna are nevoie de scaune pe masura. Din acest punct de vedere, exista mai multe optiuni. Poate fi vorba de cele cu sezut si spatar moale, cu o forma a bazei anatomica, dar si futurista in egala masura. Se mizeaza foarte mult pe linii, astfel ca picioarele de sustinere sunt aparent subtiri, drepte, simple. Atrag prin culori indraznete si sunt fara manere de sustinere.

Cadrul metalic sau de lemn. Acestea difera si in functie de tipul de bucatarie. Sunt de regula cele mai comune optiuni, rezistente ambele, insa in tonuri ce difera. In timp ce un scaun de bucatarie cu picioare metalice are acea nota de stralucire si stil lucios, cele de lemn sunt mai sobre. Se preteaza in bucatarii care au elemente comune cu unele din aspectele mentionate.

Scaune elegante de bucatarie

Pentru cei mai pretentiosi, scaunele imbracate, cele de tip fotoliu, insa mai restrans privind liniile, pot fi optiuni de luat in seama. Mai specific, este vorba de scaunul din material textil pe sezut si spatar, confortabil desigur. Si pentru ca se doreste sa iasa in evidenta prin stil propriu, cadrul sau de sustinere, picioarele scaunului au punct comun la mijloc si pornesc ca o ramificatie.

Linii fine, contraste – asa se pot defini scaunele pentru aceasta categorie. Fara doar si poate, totul trebuie sa se adapteze la o bucatarie deja mobilata, deja schitata ca si stil. Asadar, partea scaunelor nu ar trebui sa fie una dificila de vreme ce exista deja o tematica. Dar, dincolo de aspect, tine si de partea practica. Din acest punct de vedere ai dori sa ai in seama urmatoarele detalii:

  • Murdaria – de regula o bucatarie nu este o zona de relaxare precum un living. Aici gatesti, deci murdaria si posibile accidente de acest gen sunt frecvente. Ai dori poate sa achizitionezi scaune care se pot sterge usor, din materiale care sa permita asta.
  • Mediul si factorii sai – o bucatarie se defineste, prin utilitatea sa, prin umiditate, caldura, ventilatie, etc. Asadar, acesti factori ar putea afecta calitatea unui scaun. Desigur, trebuie gandit totul pe termen lung. O bucatarie de vara, cu mare expunere la aerul liber, are nevoie spre exemplu de scaune fara tapiterie, cu mult mai rezistente avand in vedere mediul cu pricina.
  • Intretinerea – exact cum am mentionat, temperaturile diferite si variate din moment in moment, au un impact asupra pieselor de mobilier si implicit asupra scaunelor din bucatarie. Intretinerea ar trebuie sa fie facila si sa nu impuna probleme privind calitatea ulterioara a scaunelor.
  • Locul de amplasare – locul unde este bucataria are un rol definitoriu pentru ce tip de scaun se alege. Daca include sau nu o insula, respectiv daca exista zona de luat masa, sunt alte detalii importante. Asta pentru ca scaunul potrivit trebuie sa tina cont de aspecte avantajoase in folosire.
  • Cat despre culori, aici tine si de o preferinta personala, raportata din nou la stilul bucatariei. Din fericire, exista optiuni de culoare pentru fiecare tip de scaun, ceea ce face sa nu existe o limitare cromatica intr-o alegere.

Intr-o scurta concluzie, si partea de bucatarie are pretentiile ei privind dotarea cu scaune. Trebuie sa tinem cont de toate aspectele pentru ca alegerea finala sa fie una avatajoasa si practica in egala masura.

Comments (0)

No comments at this moment