6 Beneficii ale scaunului ergonomic

6 Beneficii ale scaunului ergonomic

Marea majoritate a persoanelor care lucreaza la birou sau petrec un timp indelungat stand pe un scaun, se plang de dureri la nivelul spatelui si al gatului. Totodata, starea de oboseala se instaleaza la nivelul intregului corp daca faceti parte din una din categoriile de mai sus. Este destul de dificil in timpul de lucru al serviciului sa faci pauze pentru a-ti relaxa muschii, mai ales cand timpul nu prea iti permite acest lucru. Ca o solutie la aceste probleme, psihoterapeutii recomanda achizitionarea unui scaun ergonomic. Cand auzim denumirea de scaun ergonomic, ne gandim in principal la acel tip de scaun care se potriveste exact cu forma corpului nostru si care ne-ar putea ajuta sa adoptam o pozitie benefica sanatatii noastre. Mai precis, un astfel de scaun reprezinta, dupa cum putem remarca si din denumirea lui, un plus de confort adus muncii de birou.

Care sunt beneficiile medicale ale utilizarii unui scaun ergonomic? Iti vom prezenta in continuare 6 beneficii ale acestuia:

1.Te ajuta in sustinerea pozitiei corecte: De cele mai multe ori, motivul adoptarii unei pozitii incorecte este alegerea unui scaun de birou traditional. Scaunul ergonomic difera extrem de mult fata de cel traditional, intrucat te ajuta prin dotarile sale sa iti odihnesti zona spatelui si a capului, in timp ce stai la birou. In plus, ai posibilitatea de a-ti ajusta inaltimea la care stai, astfel: poti alege sa ai picioarele fixate de podea sau genunchii sa formeze un unghi de 90 grade fata de podea si in paralel cu soldurile.Toate aceste optiuni infuenteaza major adoptarea si sustinerea pozitiei corecte.

2.Aduce un plus de confort: Scaunele ergonomice se bucura de popularitate in defavoarea scaunelor clasice de birou, mai ales datorita faptului ca sunt extrem de usor de folosit. Fiecare detinator sau utilizator al unui astfel de scaun poate remarca ca ajustarea atributelor scaunului se realizeaza in functie de corpul fiecaruia, individual, pana in momentul in care gradul de confort creste.

3.Reduce riscul problemelor ce pot aparea la nivelul gatului: In cazul in care nu se utilizeaza un suport special pentru zona gatului, atunci cand se petrece un timp indelungat la birou va creste gradul de rigiditate la nivelul gatului si al umerilor. Aceasta, pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, se poate transforma intr-o complicatie medicala de genul spondilozei cervicale. Una din importantele atribute ale scaunului ergonomic este suportul special, destinat odihnei capului si a gatului. Persoanele care lucreaza de regula in dispecerate sunt mai afectate de acest risc, dezvoltand mai repede probleme medicale decat alte persoane.

4.Contribuie la reducerea presiunii asupra soldurilor: Comparativ cu scaunele traditionale de birou, un scaun ergonomic prezinta o mai buna adancime a suprafetei pentru sezut. Se evita astfel folosirea clasicei suprafete rigide intalnite de obicei la majoritatea scaunelor normale.

5.Are un rol important in reducerea riscului de dureri de spate: Scaunul ergonomic este prevazut cu un suport destinat odihnei spatelui, avand in vedere usurinta in adaptabilitate fata de curba naturala a coloanei vertebrale. O alta caracteristica importanta, care permite compararea cu trasaturile scaunelor normale, este faptul ca scaunul ergonomic este suficient de inalt, astfel incat cuprinde intreaga portiune a spatelui.

6.Usureaza munca utilizatorului: Avand in vedere ca fiecare activitate de birou prestata este diferita de la un job la altul, scaunul ergonomic permite celui care il utilizeaza sa isi poata ajusta toate atributele de care dispune. Totodata, acesta pune la dispozitie si o functie pivotanta, in asa fel incat, desi stai pe scaun, te poti misca rapid fara sa fie nevoie sa te ridici sau sa te intinzi.

Avand in vedere toate aceste beneficii, majoritatea persoanelor care desfasoara o activitate de birou vor lua in calcul achizitionarea unui scaun ergonomic. Totodata, orice utilizator trebuie sa fie constient ca scaunul ergonomic nu este solutia pentru rezolvarea tuturor problemelor medicale, ce apar in diversele activitati depuse in cadrul job-ului. Printre numeroasele sfaturi in utilizarea corecta a unui scaun ergonomic se numara si:

-Ajustarea corecta a scaunului ergnonomic in functie de inaltimea utilizatorului, avand o mai mare atentie la scaunele de birou pentru copii;

-Este necesar a se verifica daca degetele se pot strecura sub coapse pe langa marginile scaunului (in caz contrar, exista diverse suporturi ajustabile, special destinate picioarelor);

-Ajustarea corecta a spatarului;

-Ajustarea corecta a cotierelor.

Comments (0)

No comments at this moment