Atunci cand vine vorba de autenticitate privind design-ul casei noastre, fiecare persoana atrasa de acest domeniu se poate inspira din numeroasele surse disponibile, atat in cadrul revistelor de specialitate (de genul homebase sau homedesign) dar si de pe internet. Bineinteles, cu totii ne dorim ca spatiul personal sa fie cat mai unic, cat mai confortabil, si, de asemenea, sa surprinda cat mai placut invitatii ce pasesc in interiorul casei noastre.

Exista multe elemente de design interior care pot atrage admiratia privitorilor prin modelul unic sau prin materialul in care au fost confectionate. Un bun exemplu este legat de scaunele pe care le alegem pentru propria casa.

La o prima cautare de acest fel pe internet, putem observa ca exista modele de scaune ce au fost create cu scopul principal de a soca prin aspectul original pe care il prezinta. Printre cele mai neobisnuite scaune din intreaga lume se numara:

1.Scaunul caracatita: designer-ul Maximo Riera a ramas fidel tuturor caracteristicilor fizice ale acestui animal. Asadar, scaunul prezinta in totalitate orice detaliu al corpului unei caracatite, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Desi nu reprezinta o achizitie comuna pentru design-ul unei locuinte, proprietarii de restaurante cu specific bazat pe fructe de mare ar incanta cu siguranta clientii daca ar opta pentru un astfel de model.

2.Scaunul de tip taiat: acest model de scaun dispune de un singur picior intreg, astfel incat oricine vrea sa se aseze va avea senzatia ca urmeaza sa cada. Iluzia optica a fost special creata in acest sens de designer-ul Peter Bristol. Asadar, oricine vrea sa isi surprinda invitatii, poate opta pentru un astfel de model nemaintalnit.

3.Scaunul din creioane: Anon Pairot, creatorul acestui model de scaun, a folosit in confectionarea produsului doar creioane, cu scopul de a atrage surprinderea tuturor celor care isi doresc un element inovativ in propria casa.

4.Scaunul format din pesti: Atunci cand vine vorba de elemente socante, cu siguranta acest model ocupa primul loc. Realizat dupa mulajul unor pesti, folosindu-se produse precum aluminiu si ceara, scaunul format dintr-un ansamblu de pesti va fi cadoul perfect, ce va starni amuzamentul unui amator al pescuitului. Desi nu multe persoane ar opta pentru un astfel de element in design-ul propriei locuinte, acest scaun poate fi perfect incadrat intr-un muzeu destinat stiintelor naturii, ceea ce va uimi cu siguranta vizitatorii obiectivului turistic.

5.Scaunul miriapod: parca desprins dintr-un laborator stiintific, acest scaun pare ca a prins viata petru a se incadra perfect in design-ul unui bar.

6.Sezlong-ul din caruciorul de cumparaturi: Mike Bouchet, designer-ul acestui model atipic de scaun, reuseste sa transforme un simplu carucior de cumparaturi in acel element de design destinat relaxarii.

7.Scaunul de cafea: in situatia in care proprietarii unei cafenele doresc un ambient cat mai tematic, cu siguranta scaunul in forma unei cesti de cafea va fi elementul cheie pe care se vor putea axa acestia. Reusind sa imbine elementele decorative cu aspectele functionalitatii, designer-ul Sunhan Kwon a creat un model de scaun unic, dar practic.

8.Scaunul tip cada de baie: Relaxarea unei bai fierbinti poate fi experimentata si stand pe scaun. Atunci cand vine vorba de idei extravagante si excentrice, designer-ul Ki Kim socheaza prin modelul de scaun ce poate fi observat in imaginea de mai jos:

9.Scaunul de tipul unei taste numerice: cel mai perfect ambient, in care s-ar incadra cu usurinta acest model de scaun, ar fi cu siguranta un centru al matematicienilor sau o sala interactiva din cadrul unei scoli.

A soca prin design nu e neaparat un aspect negativ. Axandu-va pe elemente cat mai interesante in mod cert devine o activitate distractiva.