Este bine cunoscut faptul ca, spre deosebire de familiile ce traiesc peste hotare si isi aleg locuintele cu un numar cat mai mare de camere ce au destinatii diferite (o camera pentru a servi mesele in familie, una pentru a primi invitatii, dormitorul etc), in casele romanesti livingul este o incapere cu diverse atribuitii: aici se primesc invitatii, se servesc mesele si, uneori, aceasta serveste si ca spatiu destinat relaxarii.

A avea masa perfecta pentru cina sau pentru a servi alte mese reprezinta parcurgerea unei jumatati de drum atunci cand intervine necesitatea de a-ti mobila pe deplin sala de mese sau livingul. Scaunele potrivite nu numai ca vor oferi o imagine de amsamblu perfecta intregii incaperi, insa preia si responsabilitatea de a va oferi atat dumneavoastra, celorlalti membri ai familiei, cat si invitatilor, confortul dorit in timpul servirii unei mese.

Ce pasi trebuie urmati pentru a alege un scaun de masa potrivit?

Daca in trecut nu ati acordat suficienta atentie alegerii celor mai potrivite scaune pentru living, atunci este momentul sa va reganditi decizia conform urmatoarelor aspecte. Asadar, aceste piese de mobilier trebuie sa fie achizitionate in functie de:

1.Design-ul scaunelor: desi poate parea o alegere moderna sa optati pentru scaune traditionale alaturi de o masa cu un stil contemporan, sau invers, recomandarea noastra ar fi sa optati pentru toate piesele de mobilier care impartasesc un design similar. De exemplu, daca masa dumneavoastra de living este patrata, atunci alegerea ideala ar consta in scaune de o forma tot patrata.

2.Dimensiuni: si in aceasta situatie trebuie sa tineti cont de dimensiunile mesei la care vor veni accesorizate scaunele. Asadar, inainte de a achizitiona un model de scaun, indicat ar fi sa masurati atat inaltimea mesei, cat si lungimea sa. Un alt aspect care trebuie sa va intereseze in ceea ce priveste dimensiunile scaunului tine de zona sa de sezut. In timpul mesei, atat familia, cat si invitatii trebuie sa beneficieze de un maximum de confort.

3.Portabilitate: recomandat ar fi sa optati pentru acele modele de scaune de living care sunt usor de mutat. De exemplu, scaunele al caror spatar prezinta gratare sunt usor de mutat, deoarece exista un gol intre maner si cadru ce permite accesibilitatea. Un scaun cu spatarul solid sau un model care este complet tapitat poate fi mai greu de apucat, desi se bucura de un design poate mai impunator decat celelalte. In acest sens, ar trebui sa tineti cont si de persoanele care vor lua frecvent masa in aceasta camera: daca este vorba despre copii sau persoane mai in varsta, atunci incercati sa va asigurati ca scaunele nu sunt prea grele sau imposibil pentru acestea de a fi mutate.

4.Tapiterie: mai devreme sau mai tarziu, cineva s-ar putea din neatentie sa verse lichide sau mancare pe scaunele dumneavoastra. Cat de dispusi sunteti sa va ingrijorati constant din aceasta privinta? Pentru o ingrijire cat mai usoara a scaunelor dumneavoastra de living ar fi indicat sa optati pentru acele modele realizate din materiale impermeabile sau care nu cuprind tesaturi pe mai multe niveluri. In cazul in care modelul ales totusi este dintr-un astfel de material sensibil la pete, atunci incercati sa cautati scaune care prezinta pernute usor de schimbat, astfel incat sa inlocuiti materialul oricand aveti nevoie.

5.Stilul dorit in incapere Puteti sa adoptati un stil formal pentru living atunci cand materialele scaunelor sunt tesaturi sofistate, dar mai ales prin detaliile acestora: asa cum sunt cele din catifea, cu modele brocard sau inflorate. Un look mai rustic in camera de mese poate fi completat atunci cand alegeti scaune din lemn masiv realizate in forme cat mai clasice, asa cum sunt cele patrate sau rotunde. Pentru un aer cat mai modern, indicat ar fi sa va orientati dupa acele modele de scaune cat mai simple, insa care prezinta detalii cheie ale acestui look, asa cum sunt cateva bucati din piele sau din imitatie, perne cat mai colorate si alte astfel de elemente similare.

Alegerea unor scaune potrivite pentru livingul dumneavoastra pare sa fie o alegere destul de complicata, insa se poate simplifica daca tineti cont de criteriile de mai sus. Puteti consulta site-ul nostru, importatorscaune.ro, pentru a va decide in privinta modelului perfect livingului dumneavoastra.