materialul pentru scaunul tau de birou

Astazi ai la dispozitie o varietate de modele de scaune de birou din diferite materiale precum piele naturala sau ecologica, mesh, vinil sau stofa. Alegerea poate deveni astfel mai dificila. Daca pentru culoare este usor sa te decizi, ca sa te hotarasti si in privinta materialului, este bine sa iti raspunzi la trei intrebari: Cum se va simti materialul pe pielea mea? Cat de usor imi va fi sa curat scaunul? Cat va rezista materialul in timp? Procesul de achizitie al scaunului tau de birou va fi mult simplificat.

  

Cum se simte materialul scaunului de birou pe pielea mea?

Exista tendinta sa te lipesti de scaunele din piele, imitatie de piele, vinil, plastic, lemn, iar materialele cum ar fi plasa si tesatura sa fie mai predispuse pentru a-ti zgaria sau irita pielea. Sunt aspecte de finete, factori diversi contribuie la acest lucru, unul dintre ei este si temperatura din camera. Un scaun din piele este creat pentru a asigura confort si in acelasi timp eleganta. Poti transpira insa pe timp de vara pe un astfel de scaun, in vreme ce in sezonul rece acesta tine corpul la temperaturi scazute. Un scaun cu tapiterie tip mesh este ideal vara cand temperaturile cresc. Acesta nu te lasa sa transpiri, materialul optimizeaza temperatura corporala.

  

Cat de usor va fi procesul de curatenie al scaunului?

Este important sa iei in calcul si metoda de intretinere a scaunului tau de birou. Cu timpul, praful si mizeria se aduna pe acesta, fiind necesar sa il cureti la un interval de 6 luni. Lemnul si plasticul sunt de obicei cele mai usoare materiale de curatat. Pielea necesita o curatare speciala pentru a preveni uscarea si craparea, insa procesul nu este deloc dificil. Mai greu de curatat sunt cusaturile scaunului. Pielea naturala se deosebeste de imitatia de piele prin textura si durabilitate. Pielea naturala este mai moale si are o viata mai lunga.  

In cazul scaunelor din mesh se recomanda obligatoriu aspirarea si apoi folosirea unei solutii pentru curatarea tapiteriei.

   

Ce material este mai rezistent in timp?

Un scaun din lemn are cu siguranta o durata lunga de viata. Cu toate acestea, scaunul este cel mai important sa fie ergonomic si sa asigure o postura corecta la calculator, iar cele mai multe dintre ele sunt realizate din piele ecologica, material textil sau mesh.

Trebuie sa va asigurati in cazul scaunelor din mesh ca materialul din care sunt confectionate este unul de calitate, astfel incat sa existe rezistenta in timp.

Scaunele din piele sunt o alegere buna cand durata de viata este o prioritate. Pielea rezista mai mult decat tesatura si poate deveni chiar mai frumoasa peste ani daca a beneficiat de o intretinere adecvata.

Daca se opteaza pentru imitatie de piele sau vinilin, este important sa aiba o textura cat mai moale, astfel incat sa nu se usuce prematur si sa se crape. Pielea ecologică, acest material sintetic fiind des utilizat în ultimul timp ca o variantă mai accesibilă și mai ușor de întreținut. Pielea eco este un material durabil, cu rezistență ridicată și din acest motiv este des utilizat pentru scaunele de interior, în special pentru cele folosite la birouri, dar și pentru fotolii sau canapele.

Putina grija in privinta intretinerii si evitarea unor pete produse de cafea, ruj sau pix vor conduce de asemenea la o durata de viata mai lunga a scaunului tau de birou.

Principalul avantaj al materialelor de tip mesh, este faptul că permite libera circulație a aerului, ceea ce oferă un plus de confort celor care petrec mult timp pe scaun. Datorită comodității pe care o oferă, acest material este des utilizat mai ales pentru scaunele de birouri, de gaming, cele pentru copii sau chiar cele outdoor. Un scaun cu textura de tip mesh are, în același timp, avantajul că este ușor de întreținut așa că petele pot fi îndepărtate cu ușurință, la nevoie.

Mai mult decât atât, modelele de scaune în special cele pentru birouri, au devenit în ultimul timp din ce în ce mai ergonomice. Acestea sunt proiectate să ofere confort sporit și susținere corectă atât a coloanei vertebrale cât și a zonei lombare. Datorită confortului și ventilației sporite oferite, și textura de tip mesh este tot mai des utilizată la scaune.

   

Alege dintr-o multitudine de modele si materiale scaunul potrivit tie. Acceseaza importatorscaune.ro!