Stim foarte bine ca scaunul de birou este piesa centrala a activitatii atunci cand vine vorba de munca la birou. Ne petrecem ore intregi asezati pe acest scaun , uneori vrem sa fie acel obiect din camera care ne reprezinta personalitatea sau functia si chiar care ne face munca mai usoara.

Dar pentru acest lucru trebuie sa fim foarte atenti atunci cand achizitionam un scaun de birou.

Spunem ca trebuie sa fim foarte atenti deoarece echipa Importator Scaune a identificat dealungul timpului si a vastei sale experiete 3 greseli majore pe care clientii le fac atunci cand achizitioneaza un scaun de birou.




1.

Prima greseala pe care dorim sa o trecem in revista este pretul scaunului si anume faptul ca acesta nu va influenta modul cum stati la birou si calitatea scaunului.

Foarte multe persoane au in vedere pretul atunci cand vine vorba de achizitia unui scaun pentru birou.

Dar acest lucru nu este deloc relevant in alegerea scaunului. Bineinteles ca multi din voi veti spune ca un scaun de birou calitativ are un pret mai mare. Acesta este un adevar universal valabil, pana la proba contrarie cand clientul se aseaza pe scaun si il testeaza. Confortul nu este dat de pret, este dat de forma si materiale, de pozitia pe care o adoptam atunci cand stam pe scaun si activitatea pe care o prestam atunci cand stam pe scaun.

Astfel am intalnit cazuri in care clientul a preferat un scaun mai ieftin in detrimentul unuia foarte scump sau persoane care au venit cu un buget propus in cap si l-au depasit foarte mult. Gusturile si confortul in materie de scaune de birou sunt diferite de la client la client iar alegerea unui astfel de scaun nu este necesar sa depinda de pretul acestuia.




2.

Achizitia unui scaun de birou are nevoie de testarea acestuia. Astfel o regula esentiala in procurarea scaunului de birou este probarea acestuia in prealabil.

Asadar majoritatea clientilor cumpara scaunul fara sa il testeze, fara sa faca acea proba necesara pentru a vedea daca acesta este ceea ce isi doresc.

Scaunele sunt confortabile dar gusturile nu sunt toate la fel, iar o imagine sau doar o privire nu poate satisface confortul pentru urmatorii 2 ani la birou.

Scaunul trebuie testat deoarece investia realizata este pentru termen lung si are in vedere atat confortul dumneavoastra cat si sanatatea la birou.




3.

In cele din urma va prezentam o greseala facuta frecvent de cumparatorii de scaune de birou si anume supra-evaluarea necesitatilor.

Este vorba de ideea de a cumpara un scaun complex pentru un task minim.

Scaunele de birou vin accesorizate cu diferite functii, de la reglarea pe inaltime, mobilitatea spatarului si posibilitatea de blocare a acestuia, deplasarea sezutului pana la reglaj lombar, tetiera mobila sau rezistenta la o greutate foarte mare.

Ele pot fi ergonomice sau directoriale, scaune de birou cu brate reglabile sau fara brate.

Ideea generala este de a evalua corect necesitatile unui scaun de birou. Este ideal sa punem in balanta gradul de uzura, greutatea care se aplica, spatiul in care este folosit, materialele dorite precum si relevanta anumitor functii.

Deoarece in majoritatea cazurilor unele caracteristici, anumite materiale sau chiar unele functii nu sunt necesare, recomandam persoanelor in cautarea unui scaun de birou sa aibe in vedere faptul ca un numar mare de functii nu va spori confortul.