Romanii sunt de fel destul de zgarciti, astfel ca de cele mai multe ori, inainte de a face o investitie de orice fel, analizeaza bine piata, compara preturile si se gandeste inca o data daca merita sa cumpere produsul respectiv sau nu. Acest lucru nu este exclus nici in situatia in care se porneste in cautarea unui scaun.

Cu toate acestea, in continuare vom arata de ce trebuie sa privim misiunea de achizitionare a unui scaun ca fiind o adevarat investitie, si nicidecum o cheltuiala oarecare.

Este adevarat ca in aceasta clipa esti asezat pe un scaun sau pe o canapea si ca lecturezi acest articol de pe laptop, calculator, tableta sau un telefon? Atunci e destul de cert ca in fiecare zi iti petreci cel putin cateva ore stand pe un scaun. Totusi, daca acesta nu a fost ales in mod corespunzator, trebuie sa fii perfect constient de faptul ca iti poate dauna din ce in ce mai mult sanatatii.

Traim intr-o era in care cu totii suferim de "boala scaunului"

Dupa cum mentioneaza oamenii de stiinta, se pare ca noi toti suferim de "boala scaunului". Daca inainte era mai frecvent intalnita in tarile mult mai dezvoltate, se pare ca acum si in Romania este destul de intalnita aceasta boala. Aceasta apare din cauza faptului ca oamenii petrec, in cele mai multe cazuri, peste 8 ore zilnic stand in pozitie de sezut. Mai exact, se pare ca majoritatea dintre noi petrecem o treime dintr-o zi lucratoare, stand pe scaun. Astfel de lucruri nu fac decat sa afecteze starea de sanatate. Tocmai de aceea este absolut esential sa alegem un scaun care sa ne ofere ocazia de a adopta o pozitie cat mai corecta si cat mai confortabila.

Cu toate acestea, se pare ca nu de fiecare data sanatatea noastra e pusa in pericol din cauza scaunului, ci din pricina faptului ca adoptam o pozitie total incorecta - atunci cand lobii urechilor se afla in fata umerilor si adoptam aceasta pozitie o perioada mai indelungata de timp.

Rezultatul unei pozitii incorecte in fata calculatorului

O pozitie perfect corecta, care sa nu ne puna sanatatea in pericol nu poate fi adoptata eficient, atat timp cat scaunul nu este ales corespunzator. Dupa cum precizeaza nu doar oamenii de stiinta, ci si medicii, aceasta "boala a statului pe fund" are efecte ingrozitoare asupra intregului organism. Ne putem confrunta de la o varsta destul de tanara cu obezitate, cancer, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, dureri de spate, formarea cheagurilor de sange, precum si multe altele. Dupa spusele Institutului National de Sanatate Publica, se pare ca opt din zece persoane sunt afectate de astfel de simptome la un moment dat, in cursul intregii vieti. Totusi, din fericire, toate acestea pot fi evitate.

Primul pas care trebuie facut in astfel de momente este de a investi intr-un scaun de calitate. Sunt extrem de numeroase magazinele ce ofera spre comercializare diverse modele de scaune, insa putine la numar sunt cele care intr-adevar pun pret pe calitate si totodata pe un pret accesibil. In majoritatea cazurilor, se pare ca cele care sunt confectionate in China sunt cele mai ineficiente. Acest lucru e cauzat de faptul ca scaunul nu e realizat neaparat in folosul oamenilor. Astfel, pozitia pe care o adoptam stand pe astfel de scaune este atat de incorecta, incat coloana vertebrala incepe sa prinda forma literei "C". Asta solicita extrem de mult spinarea si ii dauneaza enorm.

Totusi, in urma calculelor efectuate recent, se pare ca noi toti petrecem minim 47% din timp stand pe scaun. Pe langa faptul ca petrecem 8 ore de munca la birou adoptand aceasta pozitie, chiar si acasa se intampla la fel, avand in vedere ca avem nevoie de asta atunci cand citim, mancam sau vizionam emisiunea preferata la TV.

Asadar, se poate spune ca achizitionarea unui scaun de calitate nu este o fita, ci o pura necesitate, ce ne asigura ca vom fi feriti de anumite boli extrem de grave.